Prisitaikantis dizainas
2014-07-25 00:00:00

Naujoje KUSoftas TVS 2.2 versijoje yra įdiegta nauja galimybė - skaitmeninio objekto modelis ir talpykla. Tai yra atlikta panašiai kaip ir Fedora Repository, tačiau KUSoftas TVS skaitmeninio objekto modelio įdiegimas yra gerokai paprastesnis ir jo panaudojimui nėra būtinas Apache Tomcat serveris ar kuri nors kita specializuota programinė įranga. KUSoftas TVS gali būti patalpinta interneto svetainių hostinimo serveryje bendruose ištekliuose ir tai yra žymiai pigesnis sprendimas nei Fedora Repository atveju.

Failus (duomenų srautus) galima patalpinti į skaitmeninę talpyklą pačio paprasčiausio drag ir drop veiksmo pagalba,  "nutempiant" failą iš asmeninio kompiuterio failų sąrašo į internetinę svetainę. Kiekvienas skaitmeninis objektas talpykloje turi savo unikalų identifikatorių kurio pagalba gali būti prieinamas panaudojant internetinę nuorodą (URL) tiek pagal unikalų puslapio/objekto identifikatorių (PID), tiek ir pagal puslapio/objekto pagrindinę URL, pvz.: http://svetaines_url/puslapio_url arba http://svetaines_url/pid. Kiekvienas duomenų srautas turi savo unikalų identifikatoriu objekto sudėtyje ir gali būti pagal URL sudarytą iš puslapio/objekto URL arba PID ir unikalaus duomenu srauto identifikatoriaus, pvz.: http://svetaines_url/puslapio_url/duomenu_srauto_id arba http://puslapio_url/pid/duomenu_srauto_id. Puslapis/objektas gali turėti sąrašą alternatyvių URL (http://svetaines_url/pid yra automatinis alternatyvus URL) į kuriuos kreipiantis internetinė užklausa bus peradresuojama į pagrindinę puslapio/objekto URL. Prieiga prie duomenų srauto gali būti apsaugota priegos kontrolės sąrašais (ACL), tam panaudoant TVS hierarchinę prieigos kontrolės sistemą. TVS greitas puslapių užklausų paskirstymas užtikrina didelio skaičiaus skaitmeninių objektų patalpintų talpykloje saugojimą ir panaudojimą.

KUSoftas CMS digital objects repository (image)

KUSoftas TVS demonstracinėje svetainėje yra patalpintas pavyzdinis skaitmeninis objektas, kurio duomenų srautas yra prienamas URL http://www.kusoftas.com/docs/license ir šio pavyzdžio alternatyvios URL: http://www.kusoftas.com/documentation/license ir http://www.kusoftas.com/53d021ace89c4/license (prieiga panaudojant pid). Jūs galite apžiūrėti kaip šis skaitmeninis objektas yra sukurtas URL http://www.kusoftas.com/cms/srv/admin/page.

Kai kurie TVS naudojami atvirojo programinio kodo paketai šioje versjoje buvo atnaujinti iki naujausios šių paketų versijos: PHP Smarty, PHP SCSS compiler, jQuery datatables pugin, jQuery UI library, jQuery Tipue Search plugin and jQuery Codemirror editor plugin. KUSoftas TVS pakeitimų žurnalas yra prieinamas URL http://service.kusoftas.com/cms/change_log.txt

Atsisiųskite ir išbandykite!

KUSoftas, 2014-07-25